Ontinyent obrirà les visites guiades del Dia Mundial del Turisme amb una ruta per la Vila en llengua de signes

Reprodueix vídeo

Visites guiades gratuÏtes a Ontinyent pel Dia Mundial del Turisme

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent encetarà aquest dissabte 23 de setembre un cicle de visites guiades per commemorar el Dia Mundial del turisme amb una ruta pel barri de la Vila en llengua de signes. La regidora de Turisme, Mª José Alhambra, explicava que “es tracta d’una activitat inclusiva, oberta per a tots els públics, amb la novetat de què es comptarà amb la col·laboració d’una persona que interpretarà en llengua de signes les explicacions sobre el patrimoni cultural del centre històric d’Ontinyent, l’origen de la ciutat i dels monuments més importants. Una bona oportunitat, manifestava, per a persones amb dificultats auditives.

La següent activitat serà una visita guiada diumenge dia 24 als refugis antiaeris. Als que es podrà conèixer com es va viure la guerra civil a Ontinyent a través dels dos refugis antiaeris rehabilitats. D’entre els diversos que s’hi van construir durant el conflicte bèl·lic. Els i les participants s’endinsaran en el refugi de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado. I també en el refugi públic del Regall per tal de descobrir les seues característiques constructives i la seua funció en aquesta etapa de la història.

La programació es reprendrà el següent cap de setmana amb dues noves rutes.

Així dissabte 30 de setembre serà torn per a una ruta senderista gastroenològica. A la qual les podrà fer senderisme per paisatges rurals de gran bellesa, fins a una de les finques agrícoles més emblemàtiques del terme municipal. Allí es podrà conèixer els seus vivers, el celler i les varietats locals de vinya cultivades. Tot el procés de criança des del camp fins la taula. Seguit d’un tast de productes. Finalment, diumenge 1 d’octubre es farà un recorregut guiat a peu per la “Ruta dels Molins”. Que discorre pel barranc dels Tarongers i de la Fos, antic camí històric que unia Ontinyent i Bocairent. L’itinerari, situat en la serra de l’Ombria, combina el bell paisatge poblat per boscos de ribera amb els vestigis d’una dotzena de molins hidràulics dels segles XVIII i XIX. Testimoni i origen del passat tèxtil d’Ontinyent.

Quant al lema del “Dia Mundial del Turisme” d’enguany, impulsat per l’OMT, l’Organització Mundial del Turisme, és “Turisme i Inversions Verdes”, i en aquest sentit “Ontinyent és una ciutat que té cura del patrimoni natural i cultural, que dona a conèixer amb rutes com aquestes, sempre de forma responsable, sostenible i ecològica”.

Totes les visites són gratuïtes, les places són limitades i les inscripcions es poden fer a la Tourist Info al telèfon 962916090 o a ontinyent@touristinfo.net

Visites guiades gratuÏtes a Ontinyent pel Dia Mundial del Turisme

Comarcal.TV

Visites guiades gratuÏtes a Ontinyent pel Dia Mundial del Turisme

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés