La modificació del projecte de restauració de la muralla d’Ontinyent permetrà emular el “Passeig del guarda” medieval

Reprodueix vídeo

Un nou us turístic Ontinyent

La modificació del projecte de restauració de la muralla Nord d’Ontinyent permetrà emular el “Passeig de guarda” medieval, una via no contemplada inicialment a l’obra i que podrà tenir usos turístics. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava estos dies les obres que estan tenint lloc al barri de La Vila.

On l’equip redactor del projecte de l’obra donava detalls al primer edil sobre les obres ja efectuades la passada tardor.

Son les comprovacions dels arqueòlegs sobre la muralla, que per la pressió dels terrenys adjacents ha perdut el seu centre d’equilibri en alguns trams.

D’aquesta manera, s’estan estabilitzant terrenys, reforçant punts com l’interior del pati de la Casa Barberà.

Creant un sistema de rampes integrat en un espai que s’aproxime el màxim possible a allò que va ser la muralla al seu dia.

Aquest projecte va a ser modificat per adaptar-lo a les troballes sorgides, relatives a l’aparició de les restes d’una torrassa, les característiques de la muralla i les terres de la zona, amb un cost que augmentarà de 2 a 2’5 milions la inversió necessària, dels quals prop de 1 milió és aportat pel Govern d’Espanya.

Un nou us turístic Ontinyent

Comarcal.TV

Un nou us turístic Ontinyent

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés