Volkswagen inicia la construcció de la gigafactoria

Reprodueix vídeo

Volkswagen inicia la construcció de la gigafactoria

El Grup Volkswagen, a través de la seua nova filial PowerCo, acaba de donar el tret d’inici a les obres de construcció de la futura Gigafactoria en Sagunt, just un any després de l’anunci. La gigafactoria, de cel·les de bateries per a cotxes elèctrics es preveu operativa en 2026 i subministrarà aquests components a les fàbriques de vehicles de Martorell i Pamplona. L’acte, sota el nom de “Mission Valencia” ha comptat amb la presència de Sa Majestat el Rei Felip Vè. El president del Govern, Pedro Sánchez i el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, acompanyats pel CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths.

L’acte s’ha celebrat en la parcel·la d’1,3 milions de m2 en Parc Sagunt II que PowerCo comprava el passat mes de gener 63,66 milions d’euros. Allí s’ha començat a construir la fàbrica que generarà 3000 llocs de treball directes i 30.000 indirectes, amb una inversió de 4.500 milions d’euros. La gigafactoria fabricarà 150 milions de cel·les de batries a l’any i tindrà capacitat de producció d’inicialment 40 GWh.  El potencial de ser ampliada en el futur fins els 60 GWh; unes cel·les de bateries fabricades de manera sostenible que fan d’aquest un projecte amb ambició de transformar Espanya en un hub de mobilitat elèctrica en Europa.

A més una iniciativa industrial sense precedents per les seues implicacions en l’ocupació, la riquesa, la formació. Finalment l’aposta per les energies renovables que assolirà altre objectiu: reduir les contribucions de CO2 en dos milions de tones.

Volkswagen inicia la construcció de la gigafactoria

Comarcal.TV

Volkswagen inicia la construcció de la gigafactoria

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés