Xàtiva celebra la seua Fira de l’All Tendre amb un complet programa d’actes per a promocionar el producte estrella de l’horta socarrada

Reprodueix vídeo

Xàtiva celebra FirAll 2023

El passat dissabte 18 de febrer s’encetava l’edició 2023 del FirAll de Xàtiva amb una bateria d’activitats des de primeres hores del matí que van tindre a l’all tendre xativí com gran protagonista. Un esmorzar, un concurs de truita d’alls tendres i  altre de lligar alls,   reconeixement als allers més veterans o el concert de Ramonets han acompanyat a la Fira Comercial i d’Artesania que va omplir l’Albereda Jaume I. Una fira que es munta per a arropar als productors locals i reivindicar el cultiu autòcton per excel·lència i és que amb 160 hectàrees, la capital de la Costera atresora la major superfície agrícola dedicada a aquesta hortalissa de la Comunitat Valenciana.

Els productors acudiren amb un miler de garbes de Cama Llarga preparades per a repartir, tot i que la collita no està sent òptima per l’excés de calor del passat any.

Sens dubte el reconeixement a dos dels allers més veterans de la ciutat, Salvador Vicedo Fenollar (Cistella) i Rufo Gracia Martín. És una de les cites més destacades del programa perquè aquest és un dels treballs més sacrificats que hi ha.

Pel que fa al primer premi en el concurs de truita d’alls tendres, Ana Maria Vega Torres fou la guanyadora.

Altres cites exitoses amb la inscripció de 80 persones fou la visita guiada de Pep Gimeno “Botifarra” a un camp d’alls al participar 80 persones. La setmana gastronòmica on participaren una dotzena de restaurants locals.

El diumenge Firall canviava d’escenari amb la calçotada popular. Abarrotada plaça del Mercat on també es va poder gaudir del concert del grup The Handmakers.

Xàtiva celebra FirAll 2023

Comarcal.TV

Xàtiva celebra FirAll 2023

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés