Xàtiva inaugura l’exposició de la XVII Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera on s’ha imposat la polonesa Anna Trojanowska

Reprodueix vídeo

Inauguració Biennal Internacional de Gravat Xàtiva

Aquest dimecres de vesprada la Casa de Cultura de Xàtiva acollia la inauguració de la dissetena  Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera 2023. L’exposició la formen 28 obres selecciones de les 84 presentades que estaran exposades fins el 28 de novembre en la Sala de Columnes. En aquesta edició s’ha imposat la polonesa Anna Trojanowska amb l’obra titulada “Hindsight Bias 01” realitzada amb la tècnica de litografia sobre marbre de Carrara, premi dotat amb 5.000 euros.

Aquest certamen artístic és el de major prestigi dels que s’organitzen a la ciutat i el de major projecció internacional.

Un prestigi també avalat per les xifres de participació i la qualitat dels treballs presentats.

Un jurat que també decidia atorgar dos Mencions d’Honor precisament per la seua qualitat a l’obra de la italiana Michela Mascarucci, titulada “Pendolo”, realitzada en tècnica d’aiguafort i aiguatinta sobre placa de zinc i a l’obra de l’espanyol Tomás Pariente Dutor, de nom “Strips after Richter”, realitzada en tècnica d’aiguatinta i punta seca sobre paper.

Una biennal que compta, a més, amb el patrocina del Rotary Club Xàtiva des dels seus inicis.

El jurat ha estat format pels llicenciats en Belles Arts i especialistes en gravat Pinar Martínez, Hortensia Mínguez i Sergio Luna.

Un total de 28 obres en l’exposició

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés