Amb una inversió de 1,4 milions d’euros, els bombers de la Diputació d’Alacant reforcen la seua flota mòbil amb quatre noves autobombes

Reprodueix vídeo

Nova flota per als bombers del consorci d’Alacant

El Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant ha reforçat la seua flota de vehicles. Ho ha fet amb la incorporació de quatre noves autobombes per a extinció i salvament. Vehicles que aniran destinats als parcs de Dénia, Elda, Sant Vicent del Raspeig i Almoradí.

En l’acte de presentació dels nous camions, celebrat al Parc Central de Sant Vicent del Raspeig, han participat el diputat d’Emergències, Francisco Cano, l’inspector cap del Consorci Provincial, Pepe Rubio. I el president de la institució provincial, Toni Pérez, qui ha concretat que l’adquisició s’ha fet efectiva amb una inversió de 1,4 milions d’euros.

Dels quatre vehicles, dos són Autobombes Urbanes Lleugeres -BUL- que compten amb una cuba amb capacitat per a 2.000 litres d’aigua i un depòsit d’espuma de 100 litres.

Estos dispositius, que s’enviaran als parcs de Dénia i Elda, estan especialment dissenyats per a intervindre en zones de carrers estrets. Exemples com els centres històrics dels municipis, on l’accés i el radi de gir fan necessari disposar d’automòbils més versàtils, a més de lleugers i de menors dimensions. Amb un espai interior per a un conductor, un cap i tres bombers. Estos camions estan dotats a més amb escales que es despleguen a diferents altures. També sistema de ràdio-comunicacions i ferramentes manuals i elèctriques com a motoserra, serra de sabre o ventilador de pressió positiva.

Els altres vehicles adquirits són Autobombes Rurals Pesades -BRP-, dos dispositius que s’enviaran als parcs de Sant Vicent del Raspeig i Almoradí. I que estan dissenyats per a actuar en zones rurals i circular per carrils i camins de difícil trànsit. Tots dos són similars als anteriors quant a equipament, encara que compten amb una cisterna molt major. En este cas amb capacitat per a 3.300 litres d’aigua.

Tots els automòbils són d’última generació i disposen de material i protecció extraordinaris, no en va el Parc de Bombers del Consorci de la Diputació d’Alacant és un dels de referència a Espanya.

Nova flota per als bombers del consorci d’Alacant

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés