L’ETNO aborda la sostenibilitat amb una mostra itinerant des del punt de vista d’una vintena de museus locals

Reprodueix vídeo

Exposició col·lectiva a l’ETNO sobre sostenibilitat

L’ETNO realitza una aproximació al concepte de sostenibilitat des del punt de vista local a través dels ulls d’una vintena de museus que formen part de la Xarxa de Museus Etnològics de la Diputació de València. Així, la mostra itinerant ‘Sostenibilitat: Museus Km. 0’, que estarà oberta fins al 22 de setembre en el Museu Valencià d’Etnologia, situat en el Centre Cultural la Beneficència. Una mostra que utilitza com a fil conductor els sabers tradicionals que guarden els nostres museus donant alguna pinzellada sobre els problemes actuals i la seua perspectiva de passat. L’exposició, després d’exhibir-se a l’ETNO, recorrerà de manera itinerant els municipis de la “Etnoxarxa” i aquells que ho sol·liciten.

La mostra rememora els carrers estrets engalanats amb les persianes de les cases del veïnat com a motiu central. I ho fa amb una escenografia que recorda a l’arquitectura tradicional.

I amb este paisatge, una vintena de mòduls temàtics donen algunes pinzellades sobre els problemes actuals i la seua perspectiva de passat. Com exemples tenim la utilització de recursos comunitaris, des del tradicional safareig comunal fins a les modernes bugaderies. També el control de l’ús de l’aigua o la configuració dels nostres paisatges culturals com a patrimoni immaterial, els oficis que es dedicaven a reciclar, reparar i reutilitzar així com el concepte de km0 aplicat també a l’agricultura, i fins i tot les tècniques artesanals de conservació d’aliments.

Aquests mòduls s’han construït a partir de mapes, vídeos, fotografies i objectes que els museus locals han prestat o elaborat perquè formen part del discurs.

L’espai expositiu ha sigut elaborat per Espacio Creativo Aureli Domènec i ha col·laborat també en aquest projecte l’artista urbana La Nena Wapa.

Exposició col·lectiva a l’ETNO sobre sostenibilitat

Comarcal.TV

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés