El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2024 que contribuiran al desenvolupament local de municipis de l’Equador i Bolívia

Reprodueix vídeo

L’Olleria acull l’Assemblea General del Fons

El Fons Valencià per la Solidaritat ha celebrat la seua Assemblea General Ordinària de 2024 a la Casa Santonja-Palau dels Marau de l’Olleria. Per unanimitat dels 49 ajuntaments i mancomunitats participants, s’ha aprovat la memòria i el balanç econòmic de 2023 i el programa d’activitats i el pressupost de 2024.

Quant a les noves altes com a socis del Fons, es van ratificar les 6 adhesions del primer semestre de 2024. Els nous ajuntaments membres són Benicolet, Guadassèquies, Murla, Real de Gandia, Sempere i Torrella.

En referència a l’acte, la benvinguda va estar al càrrec de Ramón Vidal, alcalde de l’Olleria i vicepresident del Fons. Ell va remarcar la importància de descentralitzar les assemblees per aproximar l’entitat al màxim de municipis possibles.

A més a més es va comptar amb la participació institucional de Pedro Carceller, director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana. I també Miquel Bailach, secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Bailach va manifestar la importància de les polítiques municipalistes i va incidir en la complementarietat necessària entre ambdues entitats.

El Fons durant 2024 iniciarà un total de 9 nous projectes, dels quals 5 són de cooperació internacional municipalista al desenvolupament i altres 4 d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global.

A l’àrea de cooperació 3 dels projectes es durant a terme a Bolívia. Els quals tenen com a objectius el desenvolupament local, l’impuls de la participació política local de dones i també el foment de la participació juvenil com a eina de transformació. Un d’ells compta amb el confinançament de la direcció general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la GVA.

Pel que fa al 2023 ha estat un any d’elevada activitat a països del sud i a la Comunitat Valenciana. En cooperació internacional les persones beneficiàries directes dels 10 projectes han ascendit a més de 4600. Pel que fa als programes d’educació s’han dut a terme 5 projectes, els quals han sensibilitzat, amb la realització de 310 activitats a més de 6100 valencians de fins a 38 municipis diferents de les 3 províncies.

I aquest bon fer l’ha fet mereixedor durant 2023 d’un reconeixement a la tasca de l’entitat al marc dels Premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. I per altra banda, una menció especial en la categoria d’entitats amb un compromís amb la cooperació internacional als Premis Cooperació “Anna Escrihuela” de la Coordinadora Valenciana a l’ONGD.

L’Olleria acull l’Assemblea General del Fons

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés