El ple d’Agullent aprova la moció en contra de la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques que afectarien un total de 313.500 m2 del terme

Reprodueix vídeo

Agullent diu no a les macroplantes fotovoltaiques

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Agullent ha aprovat per unanimitat la moció en contra de la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques presentada pels grups municipals Compromís per Agullent i Units per Agullent. Acció que respon a la preocupació creixent per l’impacte negatiu que aquests projectes tindran sobre el paisatge, la biodiversitat i l’economia local.

A hores d’ara hi ha tres projectes que volen instal·lar-se al municipi i estan en fase de tramitació davant la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana. Són “Agullent Buenos Aires”; “Agullent Catalí” i “Ontinyent la Manyansa”. Tots ells afecten a un total de 313.526 m2 del terme amb la instal·lació de 38.066 plaques solars. A més les línies d’evacuació ocuparien 9,2 quilòmetres i afectarien també a les poblacions de Benissoda, Ontinyent i Albaida.

La moció presentada inclou els següents acords: manifesta de manera clara l’oposició a la instal·lació d’aquestes macroplantes al municipi. També instar a les autoritats competents a paralitzar immediatament els rojectes i promoure alternatives d’energia renovable amb menys impacte.

Per últim també s’ha acordat promoure la col·laboració amb altres municipis i entitats locals per a crear una xarxa de suport en la defensa del territori.

Agullent diu no a les macroplantes fotovoltaiques

Comarcal.TV

Agullent diu no a les macroplantes fotovoltaiques

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés