La Comunitat Valenciana torna a ser pionera en mobilitat sostenible amb la primera autopista marítim-ferroviària d’Espanya, un mode de transport comercial més eficient i respectuós amb el medi ambient

Reprodueix vídeo

Primera autopista marítim-ferroviària d’Espanya

La Comunitat Valenciana torna a demostrar que “és pionera en mobilitat sostenible amb la posada en marxa de la primera autopista marítim-ferroviària d’Espanya”. El cap del Consell s’ha pronunciat en estos termes durant la posada en marxa de la nova terminal de transport combinat del port de València. On ha explicat que esta infraestructura “constitueïx un mode de transport comercial més eficient i respectuós amb el medi ambient, que ofereix una alternativa al transport per carretera”. I que connectarà Espanya, Itàlia i Grècia i així “aconseguirà avançar en el lideratge del sud d’Europa”.

Així és com el president s’ha referit a la col·laboració publicoprivada impulsada des de l’Autoritat Portuària de València. Que ha realitzat una inversió de més de 20 milions d’euros per a esta nova terminal de transport combinat. Com a aspecte fonamental per a garantir el nou servici pioner a Espanya. Que contribuirà a aconseguir l’objectiu d’augmentar fins al 10 % el transport de totes les mercaderies per via ferroviària en 2030. Davant del 4 % actual.

Així mateix, ha assenyalat que es reduiran els gasos contaminants.

Esta infraestructura, en la qual han participat les empreses Tramesa i TransItalia, permet el trasllat ferroviari de semiremolcs de camions procedents d’Itàlia per via marítima, els pujarà a un tren quan arriben al port de València, i així s’evitarà el trànsit per les carreteres espanyoles i les seues emissions de CO₂.

L’autopista marítim-ferroviària preveu una freqüència de quatre trens d’anada i quatre de tornada setmanals, amb quatre semiremolcs per tren. Preveu pujar al tren més de 10.000 camions anuals, i així descongestionar el trànsit per carretera. Així mateix, estalviarà emissions de CO₂ a l’atmosfera amb una reducció estimada de gasos d’efecte d’hivernacle per cada semiremolc en la ruta València-Madrid del 85 per cent.

En l’acte també han estat presents el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, la presidenta de l’APV, Mar Chao, l’alcaldessa de València, María José Català, i el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez.

Primera autopista marítim-ferroviària d’Espanya

Comarcal.TV

Primera autopista marítim-ferroviària d’Espanya

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés