L’Aranya i el Gamell protagonitzen un any més i ja van 40 el Festival de Bandes Ciutat d’Albaida, una cita cultural importantíssima a la seua Fira de Sant Jaume

Reprodueix vídeo

40 Festival de Bandes Ciutat d’Albaida

Una de les activitats culturals que ompli la Fira de Sant Jaume d’Albaida fa ja 40 anys, és el seu Festival de Bandes de Música. Cita arrelada i ineludible per a les societats musicals del poble, la Unió Musical d’Albaida “Aranya” i el Cercle Musical Primitiva d’Albaida “El Gamell”. Que ve celebrant-se en un marc incomparable com són els jardins del Palau Marquesal que van estar a vesar d’espectadors. Un Festival, celebrat el divendres 26 de juliol que suposa una forta motivació i un repte per als músics per oferir un concert de màxima qualitat i de forma conjunta.

Així, la primera en actuar va ser el Cercle Musical Primitiva d’Albaida, “El Gamell”, una de les formacions musicals amb més trajectòria de tot l’Estat Espanyol.

Segons consta en l’arxiu municipal, el primer grup musical d’Albaida estava format per 12 músics. I va ser contractat l’any 1566 per a actuar en les festes de la ciutat de Chinchilla, en Albacete. Tanmateix, l’any 1766, l’Ajuntament de Cocentaina contracta a “La Música d’Albaida” per a les festes patronals de Sant Hipòlit. Són els primers vestigis de l’actual “Primitiva d’Albaida”, nom que fa referència al seu origen i que es va decidir mantenir.

Seguidament pujarien a l’escenari els membres de la Unió Musical d’Albaida. La història de “l’Aranya” comença amb la seua avantpassada directa, l’antiga Banda “Lira Albaidense”, més coneguda com “La Liberala” que va ser dissolta pel règim de Primo de Rivera i que estava vinculada al Partit Lliberal. Va ser en 1923, en contestació a la seua dissolució, quan es va fundar l’actual Unió.

Aquestes són, per tant, dos agrupacions amb una extensa trajectòria que, cada any comparteixen protagonisme en aquest Festival de Bandes Ciutat d’Albaida, que ompli de cultura i bona música la Fira de Sant Jaume.

40 Festival de Bandes Ciutat d’Albaida

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés