El Consorci de Bombers millora l’entorn i la seguretat del parc de Gandia eliminant la canya invasora

Reprodueix vídeo

Actuació mediambiental al parc de bombers de Gandia

El Consorci Provincial de Bombers de València, a través de l’empresa pública Tragsa, ha dut a terme una intervenció a l’entorn del Parc de Bombers de Gandia. L’objectiu ha estat l’eliminació de la canya invasora existent i regenerar la zona amb vegetació autòctona de ribera, reduint així el risc d’incendi.

Efectivament el principal objectiu és incrementar la seguretat d’aquesta zona estratègica. El motiu és que, a més, d’albergar el parc de bombers de Gandia, afecta a la comunicació tant per ferrocarril com carretera.

Uns treballs prioritaris ja que la canya, especialment a l’estiu, presenta una elevada inflamabilitat i un agressiu comportament en cas de produir-se un incendi. Els treballs han consistit en el desbrossament de la vegetació existent, principalment Arundo donax i la instal·lació d’una manta geotèxtil per a evitar la reproducció d’aquesta espècie invasora per substituir-les per altres més pròpies de la zona i que presenten un menor risc d’incendi.

L’àrea de treball ascendeix a 15.500 m2 i les malles per a impedir el creixement de la canya ocuparan una superfície de 6.000 m2.

Actuació mediambiental al parc de bombers Gandia

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés