Bèlgida tanca les festes patronals amb tot el poble demostrant la devoció que sent per l’Ecce Homo

Reprodueix vídeo

Processó en honor a l’Ecce Homo de Bèlgida

Després d’honrar al patró Sant Llorenç i a la Santíssima Trinitat, tot el poble de Bèlgida eixia al carrer per professar-li gran devoció a l’Ecce Homo. El dilluns 12 d’agost mig hora abans  de la processó, el volteig de campanes anunciaven tan gran festa. Cita que posa, a més, el fermall d’or a les celebracions.

A les nou en punt la imatge ix del temple amb les notes de l’himne d’Espanya que es disposa en aquesta anda arrossegada, decorada amb flors i els fanals encesos. La talla, de gran bellesa i naturalitat descansa durant l’any en la seua capella de l’església de Sant Llorenç. “Aquest és l’home” és la traducció de l’Ecce Homo. I són, a més, les paraules pronunciades per Poncio Pilato quan va presentar a Jesús de Natzaré davant la multitud hostil. Una escena que succeix després de la de Crist lligat a la columna, la flagel·lació i la coronació d’espines.

La imatge de Bèlgida està vestida amb túnica del color de la sang i brodats en or i a ella clamen els veïns quan estan malalts o per a recordar als que ja no estan.

Dos xiquets vestits de comunió encapçalen la comitiva. Als costats, desfilen els veïns ben mudats per a l’ocasió amb ciris encesos que poc a poc il·luminen la nit. Tanca el clergue; les autoritats municipals i la banda Ben Bons de Bèlgida. Després de visitar cada carrer i cada racó, la imatge torna de nou a l’església de Sant Llorenç Màrtir. Ací els devots l’acomiaden amb el cant dels gojos i vítols.

De nou a la plaça, la pirotècnia Aitana serà l’encarregada d’oferir un gran espectacle de foc, primer amb una traca que envolta tot el recinte i després amb un espectacular Castell que farà alçar les mirades al cel.

I així amb aquest espectacle inoblidable de llum, soroll i emoció, Bèlgida posa el fermall d’or a les seues festes patronals del 2024 on el públic ha respost de forma massiva a cada acte programat.

Processó en honor a l’Ecce Homo de Bèlgida

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés