Xàtiva proclama Reina a Ángela Agustí i inaugura la Fira amb l’espectacle de marcat accent local “Cançons oblidades”

Reprodueix vídeo

Queda inaugurada la Fira d’Agost de Xàtiva

D’aquesta manera l’alcalde de Xàtiva donava per inaugurada la Fira d’Agost 2024. L’acte, que va omplir de gom a gom l’espai de la Murta començaria a les 23:30 hores de la nit del dimecres 14 d’agost. Una hora després de l’horari previst degut a la pluja que va caure durant bona part de la vesprada. La Reina, Ángela Agustí Bordera faria entrada al camp mentre es disparaven les 21 salves d’honor. Allí fou presentada oficialment junta a les seues dames: Paula Boluda, Sandra García, Andrea Cuquerella i Ana Gironés i els seues respectius acompanyants: Jorge García, Aaron Pla, Luis Ramón Pardo, Unax Moltó i Álvaro Lloret. La Reina, molt emocionada expressaria que amb aquest nomenament es compleix un somni i també recordaria els vincles familiars amb la festa

Un acte d’inauguració que apel·laria a les arrels de la Fira, a la seua essència però també a la capacitat de modernització i evolució de la gran festa xativina. Així l’alcalde posaria de manifest els canvis introduïts en aquesta edició.

L’alcalde, com no, tindria unes paraules per a la protagonista de l’acte a l’igual que la reina per a les seues dames i acompanyants.

L’obertura de la Fira donaria pas a l’espectacle inaugural amb marcat accent local. “Cançons oblidades” va reunir en l’escenari a diferents entitats, associacions i artiste de Xàtiva amb la participació de 150 músics.

El programa, pensat com un homenatge a les persones majors gràcies als quals perviuen moltes cançons populars, va comptar amb peces com “Obertura”, “L’U d’Antella”, “Quatre boleros”, “Habanera del Mareny o “Petenera de Xàtiva”. Tancaria l’emblemàtica “Malaguenya de Barxeta”, convertit en un himne de la música i la cultura popular i tradicional valenciana.

Queda inaugurada la Fira d’Agost de Xàtiva

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés