Amb la processó en honor a la Mare de Déu de la Llet i a Sant Joan i el castell, Guardamar de la Safor culmina amb èxit de participació les seues festes

Reprodueix vídeo

Processó patrons Guardamar de la Safor

El dia 15 d’agost és un dia festiu i al poble encara més, perquè Sant Joan i la Mare de Deu de la Llet ixen en processó pels carrers de Guardamar de la Safor. I ho fa sota l’atenta mirada del veïnat i visitants que veneren les dues imatges en l’ultima jornada festiva.

Conta la tradició que l’advocació a la imatge trobada l’any 1606 entre les llums d’una cova entre La Jana i Traiguera va arribar a Guardamar de la Safor amb els marquesos de Mirasol que eren els senyors d’esta alqueria. L’edifici primitiu de l’actual església de Sant Joan Baptista va ser construït probablement en el segle XVII. I seria reformat tant en el segle XIX com en el passat segle XX.

Es suposa que va ser una ermita que va construir el senyor de Guardamar per al culte dels seus treballadors en la zona. En el seu interior es conservava una talla barroca de la Mare de Déu de la Llet. Però altres fonts diuen que esta verge va ser trobada en un camp quan l’estaven treballant. I verdaderament es tracta d’una talla de La nostra Senyora del Bon Succés, encara que popularment se la coneix com la Mare de Déu de la Llet, una iconografia de la Mare de Déu representada en l’acte d’alletar al Nen Jesús que durant molts anys creients i fidels de la població i de tota la Safor visitaven per a demanar la intercessió d’esta verge per a la provisió de la llet de cara als nounats.

Després de la solemne processó, tindria lloc el castell de focs artificials, que com és tradició dispara la pirotècnia Borreda.

 Durant tot el mes d’agost, Guardamar de la Safor ha gaudit d’un fum d’actes inclosos en la seua programació de Festes Patronals i de Moros i Cristians dels que totes i tots han participat.

Però ja queda menys per a les properes…

Acceptem de bon grat la invitació per a gaudir el 2025 dels bons moments que ens han deixat aquests dies a Guardamar de la Safor.

Processó patrons Guardamar de la Safor  

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés