Ontinyent posa en valor la marxa mora “Chimo” com a himne de les festes en el 60 aniversari de la seua composició

Reprodueix vídeo

60 aniversari de la marxa Chimo

Ontinyent ha posat en valor la marxa mora “Chimo” com a himne de les seues festes de Moros i Cristians, en l’any del 60 aniversari de la seua composició per part del mestre José Mª Ferrero Pastor, fill predilecte d’Ontinyent. Ho feia en un acte organitzat per la regidoria de Festes que omplia de gom a gom la Sala Gomis.

L’acte, va comptar amb la intervenció del fill major del mestre, José Mª Ferrero Silvaje.

Després, va fer el seu parlament el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello.

L’acte va incloure la projecció d’un emotiu audiovisual amb imatges de la interpretació col·lectiva. Acte que ve fent-se cada any a la Plaça Major des de 1987, després de la mort del mestre. I que comtpa amb la participació de les bandes que acompanyen a les comparses en l’edició de cada any.

A més a més, es lliuraven discos de vinil amb la marxa a familiars i representants de la festa, i es comptava amb la novetat de l’estrena d’una versió inspirada en l’estil “rock surfer” dels anys 60. Una versió amb reminiscències a les guitarres reverberants de grups com “The Ventures” o també “The Shadows”. Fou interpretada pel grup ontinyentí “Los Trileros” que feia vibrar al públic assistent.

Cal recordar que els actes vinculats a la figura de José Mª Ferrero Pastor impulsats per l’Ajuntament inclouran pròximament la creació d’una comissió per celebrar en 2026 el centenari del naixement del Mestre.

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés