Alfarrasí acull l’acte mes solemne de les Festes Patronals amb la multitudinària processó a Sant Roc i al Crist de l’Agonia

Reprodueix vídeo

Processó Sant Roc i Crist de l’Agonia

Alfarrasí acollia la nit del diumenge 18 d’agost un dels actes més importants dins de les Festes Patronals: la processó a Sant Roc i el Crist de l’Agonia. Un dia dedicat al seu patró i al Crist de l’Agonia dins de les festes de Moros i Cristians. Amb una devoció que es remunta a mitjans del segle XVIII.

La primera imatge en eixir de la parròquia va ser Sant Roc al que seguiren de prop les comparses de Moros i Cristians. Els seus membres també actuen com a portadors.

Amb el revolteig de campanes, i també amb les notes de l’Himne d’Espanya, tot seguit seria el Crist de l’Agonia. Imatge que recorreria els carrers del poble acompanyat, entre d’altres, dels xiquets i xiquetes que han pres la Comunió i que li rendeixen culte durant la processó.

La solemnitat de l’acte només es trencava per la música de les bandes que marcarien el ritme de les respectives processons.

Festers, veïns i visitants van acompanyar un any més amb moltíssima devoció a les dues imatges pels carrers d’Alfarrasí per seguir una de les tradicions religioses més arrelades entre els seus. Sens dubte, la processó més solemne i multitudinària en quant a nombre de participants. Una cita on veïns i devots que visiten la localitat desfilen en processó per a honrar al patró dels peregrins, malalts, dels falsament acusats i també els invàlids. Uns carrers que s’engalanen específicament per a aquests actes tan especials per als veïns. I on les imatges dansen al ritme de la marxa. I il·luminades amb els ciris dels devots.

Sant Roc va ser el primer en finalitzar la processó, tornant de nou a l’església. Procedint, a més, com mana la tradició amb l’entrada del Sant d’esquenes al temple i mirant a la població.

El Crist de l’Agonia va protagonitzar la recta final del recorregut fins a l’Ermita per a concloure una jornada molt emotiva a Alfarrasí. Una jornada plena de fervor i de solemnitat que posava el fermall d’or amb aquest impressionant castell de focs artificials que omplien de color el cel ja fosc de la nit.

Les d’Alfarrasí son unes festes, com veuen, que perduren en el temps i que any rere any cobren major importància per ser més participatives.

Processó Sant Roc i Crist de l’Agonia

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés