Marta Presencia és presentada com a Festera Major 2024 de l’Alcúdia de Crespins

Reprodueix vídeo

Festera Major 2024 de l’Alcúdia de Crespins

L’Alcúdia de Crespins enceta oficialment les seues Festes Majors amb l’acte de Presentació de la Festera Major, una cita que cada any ompli d’emocions la Plaça de la Constitució que va acollir la nit del dissabte 24 d’agost, aquest acte en el que Marta Presencia és l’absoluta protagonista enguany sense deixar de banda a la colla de festeres i festers que l’acompanyen.

La Festera Major del 2023, Lola Català, acompanyada de la regidora de Festes, Sandra Galván, va ser la primera en prendre lloc en l’acte.

Els presentadors de la vetllada i foren els encarregats de cridar un per un els noms dels i les joves que formen la Comissió de Festers del 2024, que contents i emocionats després d’un any d’intensa tasca, pujaven a l’escenari ocupant els seus corresponents seients.

Prompte arribaria el moment de la Festera Major. El moment de Marta Presencia, que seguida de l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Javier Sicluna, pujaria amb elegància a l’escenari que la voria convertir-se en la màxima representant de les Festes Majors del seu poble.

L’anterior Festera Major seria, com mana la tradició, qui li imposaria la banda i la corona a Marta, traspassant-li així el càrrec. També li feia entrega d’un ram de flors.

Ja oficialment com a Festera Major, Marta Presencia faria entrega de les bandes a les seues festeres, les que formen la seua Cort d’Honor  i mentre, l’alcalde lliuraria la insígnia commemorativa del càrrec als acompanyants masculins.

El poble ja esperava les paraules de la seua Festera Major, qui va agrair la implicació de la corporació municipal en la festa i de la comissió de festers, així com dels seus familiars.

Les Festeres Majors del 1999 i de 1974, que celebraven els seus 25 i 50 anys coms a protagonistes de la festa, respectivament també tingueren presencia en l’acte que d’una manera o d’altra les va retre homenatge i record.

 La presentació de la Festera Majors posava el fermall d’or amb la interpretació en directe de l’Himne regional per part del cantant Manu Rodríguez.

 

Festera Major 2024 de l’Alcúdia de Crespins

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés