La Font de la Figuera viu una jornada emblemàtica en el marc de les Festes Patronals, amb la Gran Dansà Infantil i Major,

Reprodueix vídeo

Gran Dansà a la Font de la Figuera

El dijous 5 de setembre, la Font de la Figuera viu un dels dies més tradicionals i emocionants del seu programa de festes. És el Dia de les Dansaes on el protagonisme absolut és per als balladors i balladores i especialment per a les Reines, Noa Fayos i Clàudia Vizcaíno.

A les 19h. va tenir lloc la “Gran Dansà Infantil”, esta com la “Dansà Major” declarada d’Interès Turístic Provincial i Bé de Rellevància Local. I que, enguany, com a curiositat enguany compleix 50 anys.

L’acte s’iniciava amb totes les parelletes ballant L’Ú de la Font com a benvinguda a tots els assistents. Seguidament es donaria pas a la “Gran Dansà Infantil” encapçalada per Gegants i Cabuts. Després la Banda de Música La Lira Fontiguerense, també la Comissió 2024 i la Reina Infantil, la xiqueta, Noa Fayos.

Com veuen la dansà a la Font de la Figuera és un dels actes que més públic reuneix, cap veí vol perdre’s al seu fill, neta, nebot, cosina… delectant el poble amb els quadres que formen els menuts participants uniformats amb el vestit de ball.

Ja vora la mitja nit era el torn per a la “Dansà Major”, que a l’igual que la infantil s’inicia amb L’Ú de la Font com a benvinguda.

I després, com mana la tradició, seguint el Cap de Dansà, les Reines del 2024, amb la Major, la senyoreta Clàudia Vizcaíno al capdavant.

L’orde a seguir, com és habitual, va ser de major a menor edat, finalitzant amb les tradicionals “seguidilles”.

El  “Dia de les Dansaes” un any més, ha estat tot un èxit. Aquest acte és una dels més arrelat a la localitat, ja que participa bona part del poble. Malgrat que el seu origen data al segle XVIII, no fou fins a mitjan del segle XX quan es va establir la dansà tal com se la coneix avui en dia.

Gran Dansà a la Font de la Figuera

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés