En honor a la Mare de Déu dels Xics, la Font de la Figuera ofrena a la patrona i tanca la jornada amb la Gran Dansà Major

Reprodueix vídeo

Ofrena i Gran Dansà a la Font de la Figuera

Una jornada completa és la que se li dedica a la Mare de Déu dels Xics a la Font de la Figuera. La patrona és la protagonista de tots els actes del dissabte 7 de setembre. Actes que comencen de bon matí amb el Sant Rosari. Però sense dubte, el moment més esperat per a tot el poble és el que arranca de vesprada amb la “Recollida dels càrrecs” que participen en l’Ofrena.

El recorregut arranca a l’Ajuntament amb la Comissió de Festes i Cort d’Honor. Totes i tots amb la vestimenta tradicional valenciana i la mantellina i la teula com requereix l’ocasió. La Lira Fontiguerense els acompanya en el recorregut que passa per casa de les Reines; Noa Fayos i Clàudia Vizcaíno. I també de les Cambreres; Mª Ángeles Molla i Mª Rosario Bellver, de rigorós negre. I darrere d’elles la Corporació Municipal.

Els carrers de la Font de la Figuera es queden menuts per a acollir la gran multitud de fontins i fontines que volen ofrenar a la seua patrona, a més enguany a l’encreuament del Teatre Joan de Joanes, es sumaren totes les Cambreres i Reines d’anys anterior que també desitjaven unir-se al passa carrer. Una festa com veuen, de la que tots volen participar, també els visitants.

A les 19.30h. feien entrada ja tots i totes a l’Església on poc a poc les ofrenen florals anirien creant un bonic tapis als peus de la imatge de la Mare de Déu dels Xics que, en res viuria un dels moments més esperats de les Festes Patronals; la Pujà al Tron. Durant l’acte va sonar el Tedèum, el Salve i com no, l’Himne a la Patrona de la Font de la Figuera.

Una jornada tan tradicional i de tanta fe i devoció, no podia acabar d’altra manera que amb allò més tradicional de la Font de la Figuera, la “Gran Dansà Major”.

Una festa Declarada d’Interès Turístic Provincial i Bé de Rellevància Local.

Com és habitual es va iniciar amb totes les parelles ballant L´Ú de la Font i a continuació La Lira Fontiguerense va interpretar un pasdoble a la porta de l’Ajuntament per a donar el tret d’eixida a la Dansà, encapçalada per Gegants i Cabuts, que any rere any guanya adeptes.

Una estampa preciosa per a posar el fermall d’or a una intensa jornada.

Ofrena i Gran Dansà a la Font de la Figuera

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés