Els Moros i Cristians d’Albaida enceten el programa d’actes amb el dinar de germanor que aglutina a 700 festers i la presentació del cartell anunciador

Reprodueix vídeo

Dinar de germanor Moros i Cristians Albaida

A poc menys d’un mes de la celebració dels Moros i Cristians d’Albaida que compten amb una gran acceptació entre els veïns i visitants, la festa ja escalfava motors el passat dissabte 7 de setembre. Un dinar de germanor amb concurs de paelles, xaranga i discomòbil va aconseguir reunir a més de 700 festers i festeres. La cita també serviria per a descobrir i presentar el cartell anunciador d’aquest 2024 obra de Vicent Soriano. I és que aquesta festa morocristiana que s’ha posicionat entre les millors del territori necessita d’una imatge pròpia i en aquest cas l’autor ha tingut present la celebració del centenari de la coronació de la patrona d’Albaida.

Pel que fa al dinar de germanor comprovem que el plat valencià per excel·lència té un gran poder de convocatòria.

Cuinar i degustar una bona paella és l’excusa perfecta per a fer comboi i ajuntar-se amb els membres de la filà. I entre els participants no podien faltar els màxims representants del bàndol cristià pertanyents als Batallers. I guasa en tenien molta perquè no han volgut desvetllar-nos res del que han preparat per a la capitania.

I al bàndol de la mitja lluna aquest 2024 a Albaida el capitaneja la filà Tuaregs. Els seus membres també es mostraren encantats de participar en aquest acte.

Totes les paelles van passar revista i serien degustades pel jurat per ser valorades i de segur, veient la pinta de totes elles, que la deliberació no seria fàcil. Però al ser un concurs algú ha de guanyar i el premi fou per a la filà Kàbiles, que revalidava així el triomf aconseguit el passat any.

El proper acte tindrà lloc el 28 de setembre amb el pregó de Moros i Cristians enguany a càrrec de Ludi Martínez.

Dinar de germanor Moros i Cristians Albaida

Comarcal.TV

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés