Representants polítics de la Costera i la Vall d’Albaida reben al conseller de Transports, Martínez Mus, per a presentar el nou servici d’autobusos a Xàtiva

Reprodueix vídeo

Presentació del nou servici d’autobusos a Xàtiva

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha inaugurat el nou corredor CV-115 de transport públic amb autobús entre Ontinyent i Xàtiva.

Dit corredor facilita la connexió entre 45 municipis de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida.

Este nou servici connecta Xàtiva amb Gandia i, a més, amplia la freqüència amb fins a 40 expedicions diàries.

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha visitat la Casa de Cultura de Xàtiva per a presentar les millores al corredor CV-115 en un acte al qual han assistit els alcaldes dels municipis en els quals paren els autobusos.

En total, donarà servici a 164.221 habitants durant els deu anys per a què està pensat el projecte.

Es destinaran quasi 6 milions d’euros en esta nova concessió durant la dècada vinent, que se suma a la renovació del sistema de transport públic de viatgers que està executant el Consell.

La concessió, que té un pressupost de 594.558 euros, disposarà de 8 autobusos (i un de reserva) que recorreran 486.505 quilòmetres anuals i un total de 14.850 expedicions anuals, cosa que significa una mitjana de 40 expedicions diàries.

En total, hi ha 15 noves línies (9 línies i 6 sublínies).

Encara que el projecte s’ha presentat ara a Xàtiva, les línies es van posar en funcionament a principis de la setmana passada.

Diversos representants polítics dels municipis inclosos en els trajectes han acudit a la presentació.

El conseller els ha remarcat que anirà perfilant algunes característiques de les línies com els horaris i les parades sobre la base de les seues necessitats específiques.

Així mateix, els autobusos tractaran de coordinar-se amb els horaris d’altres mitjans de transport com el tren.

De la mateixa manera, ha afirmat que això és “una millora substancial per als veïns de la ciutat”.

El nou corredor garanteix les connexions amb nodes de transport i centres de referència, com els nuclis principals i zones comercials de Xàtiva i Ontinyent, el Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto, els hospitals Lluís Alcanyís de Xàtiva i el General d’Ontinyent i l’estació ferroviària de Xàtiva.

Respecte als nous vehicles, es tracta d’autobusos que s’ajusten als estàndards de cura i respecte al medi ambient i d’eficiència energètica.

Tantmateix, estan dissenyats per a ser accessibles a persones amb mobilitat reduïda i compten amb sistemes de geolocalització per a oferir informació en temps real de l’horari d’arribada a les parades.

Destaca també el servici d’atenció a l’usuari que oferirà informació en les parades, en els vehicles i a través de la web i una app.

Presentació del nou servici d'autobusos a Xàtiva

Presentació del nou servici d’autobusos a Xàtiva

Comacal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés