La taxa d’atur a Xàtiva ha disminuït fins a 9,41%, la més baixa dels últims 20 anys

Reprodueix vídeo

Baixa l’atur a Xàtiva

A Xàtiva, la taxa d’atur en aquest any 2024, ha disminuït fins al 9,41%. Aquesta és la xifra més baixa dels últims 20 anys. I per altra banda, la creació d’ocupació ha augmentat un 1,9% respecte a l’any passat. També destaquen les dades de creació d’empreses a la ciutat ja que, les del 2023, mostren un increment significatiu del 9,1% respecte a l’any anterior, la millor xifra des del 2007. Les empreses, per tant, han estat clau en la reactivació econòmica tal i com ha assenyalat l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà.

L’alcalde també ha recordat l’aposta municipal per impulsar programes mixtos d’ocupació i formació, com “Xàtiva Treballa” i “Joventut amb Futur” que han generat 63 nous llocs de treball aquest any amb una inversió total de més de 1,25 milions d’euros. A aquests es sumen els plans d’ocupació local com el “Programa POTS” que ha possibilitat la contractació de 20 persones en risc d’exclusió social.

Des de l’Ajuntament també s’han intensificat les polítiques de suport al teixit comercial i empresarial de Xàtiva. De destacar és la injecció directa de 3 milions d’euros als establiments locals a través dels bons de comerç, sent la ciutat que major quantitat d’ajudes municipals ha destinat al seu comerç a través d’un programa de bons.

Baixa l’atur a Xàtiva

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés