Xàtiva acull la conferència “Vicent Ventura, l’home i el polític” de la Fundació de Raimon i Annalisa

Reprodueix vídeo

Xàtiva acull la conferència “Vicent Ventura, l’home i el polític”

Amb una gran assistència de públic, el saló noble de la Casa de Cultura de Xàtiva ha acollit aquest dijous de vesprada la conferència “Vicent Ventura, l’home i el polític” amb motiu del centenari del seu naixement i oferta per la fundació Raimon i Annalisa. Amb la presentació de Purificación Mascarell i les intervencions del propi Raimon a més de Vicent Soler i Toni Espasa, la xerrada va abordar totes les facetes del reconegut intel·lectual i un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià.

Vicent Ventura va ser també fundador de l’agència Publipress. I va col·laborar a variades publicacions de premsa com Levante, La Vanguardia, Madrid, Informaciones, l’Avui i Serra d’Or, entre altres.

Ventura també va ser un dels primers defensors de l’esquerra nacionalista valenciana per la integració en la Comunitat Econòmica Europea (CEE). L’any 1977 va publicar «Política per a un país», un assaig. Disponible a l’editorial Tresiquatre. On va destacar la necessitat de recuperar les senyes d’identitat i de l’autoestima valenciana en un marc de construcció europea. Així com una crònica de les vicissituds polítiques del trànsit entre els últims mesos de la dictadura i els primers de la monarquia.

Ventura fou, a més, company i coetani del cantautor xativí Raimon, a qui l’unia una relació d’amistat i respecte mutu per les seues contribucions a la història i la cultura valenciana.

La Fundació Raimon i Annalisa es va constituir a finals d’octubre del 2021 i és, a més, la gestoria del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals que s’ubicarà al Reial Monestir de Santa Clara. En aquest 2024, el Consell ha mantingut els 700.000 eros per a les obres de rehabilitació.

Aquesta conferència de la Fundació que ens aproxima a l’home i polític Vicent Ventura forma part de la programació muntada enguany per la seua neboda, Anna Aguilar i per l’assagista Francesc Pérez pels 100 anys del seu naixement. En ella s’ha impulsat, a més, l’edició de tres llibres i un àlbum fotogràfic, debats, un documental i una exposició.

Xàtiva acull la conferència “Vicent Ventura, l’home i el polític”

Comarcal.TV

Xàtiva acull la conferència “Vicent Ventura, l’home i el polític”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés