Gandia mostra la seua millor versió en un nou model de Fira i Festes 2024 que torna a omplir la ciutat de milers de visitants

Reprodueix vídeo

Resum Fira i Festes Gandia 2024

Gandia ha viscut els últims quatre dies immersa en la Fira i Festes d’aquest 2024.

Ho ha fet fins aquest dilluns, 30 de setembre, festiu local, dedicat a Sant Francesc de Borja. Una festivitat que en realitat l’Església commemora el 3 d’octubre

Tot ha passat, quasi de manera simultània, en un ampli perímetre del centre històric, tancat al trànsit rodat, que connecta amb el recinte firal. Recinte amb les seues corresponents atraccions, situades a l’altre costat del riu Serpis, on també ha estat situada la zona de concerts, l’anomenat Parc de la Festa. Així doncs, estos carrers, vertebrats pel Passeig de les Germanies, han estat farcits de mercats ambulants medievals. Plens de llocs de menjar, beguda, i venda d’artesania, convertint-se així en un constant anar i vindre de gent.

Un aparador social i alhora un gran escenari per al Festival de les Arts al Carrer, on han actuat de manera gratuïta nombroses companyies de teatre de carrer.

S’han sumat a això, concerts al jardí de la Casa de la Cultura amb versions de pop-rock, o en la plaça Major, mostres de folklore tradicional, exhibicions esportives i d’associacions locals. També funcions en el Teatre Serrano, jornades de portes obertes en el Palau Ducal o en els museus… En definitiva, a Gandia els últims quatre dies ha estat impossible avorrir-se. I a més la gran majoria dels esdeveniments de la programació han sigut gratuïts.

I per als més devots, recordar que en la Col·legiata s’han exhibit i custodiat les relíquies de Sant Borja, que van arribar el passat dia 13 procedents de València, marcant una fita històrica a la ciutat.

El bon oratge també s’ha aliat enguany amb la ciutat que ha rebut milers de visitants amb un model de Fira basat en concentrar-ho tot en quatre dies, un model -a priori- d’èxit assegurat a jutjar per les visites del veïnat de les comarques centrals valencianes.

Resum Fira i Festes Gandia 2024

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés