L’himne de la festa, concurs de composició, el museu, pregó i dinar de germanor són creacions de la JUCEF d’Albaida durant els seus 7 anys de mandat

Reprodueix vídeo

Balanç dels set anys de la JUCEF

Vicent Bellver com a president i tota la directiva s’acomiaden enguany dels seus càrrecs de la JUCEF d’Albaida, La Junta Central de Moros i Cristians. Han estat set anys d’èxits on l’entrada del 9 d’octubre s’ha posicionat com una de les més esplendoroses del territori. Un llarg mandat on la festa s’ha revaloritzat i ha sumat moltes noves iniciatives que gràcies a l’esforç, interès i treball de tota la directiva han calat entre els festers.

Com actes nascuts baix aquesta JUCEF trobem el dinar de germanor, el concurs de música festera i el pregó però ells també són els artífexs de l’himne propi de Moros i Cristians i del nou Espai de la Festa que compta amb una exposició permanent al palau.

Fou en 2021 quan es va estrenar la banda sonora morocristiana d’Albaida.

Un himne amb lletra de Jordi Llácer i Guillem Soler i on Juan Carlos Sempera va aportar l’acompanyament musical. Es complia així un somni que Vicent Bellver tenia des de ben menut.

I seguint amb la música en març d’aquest 2024 es celebrava el ja III concurs de Composició on el compositor Xavier Ferrer seria guardonat amb el primer premi en la modalitat de marxa mora per l’obra “Hadaad”.

Un dels primers actes que es van crear fou el dinar de germanor. El d’enguany tenia lloc el passat 7 de setembre i també va servir per a descobrir el cartell oficial, obra de Vicent Soriano.

Pel que fa al pregó fester naixia fa quatre anys i el primer fou pronunciat pel mateix Vicent. El passat dissabte, Ludi Martínez, va tindre d’honor d’assumir aquest encàrrec.

Pel que fa a l’Espai de la Festa, ubicat al mateix palau, fou inaugurat el 26 de març de 2023.

Vicent encara així les últimes festes com a president que celebrarà el dia gran el proper 9 d’octubre. Una entrada on, de segur, els Tuaregs i Batallers oferiran unes magnífiques capitanies. Però per a aquest dia, Vicent té un missatge per als festers, una súplica més bé, per evitar el que ell denomina “tallons”.

Un llarg temps de mandat on han sigut moltes les persones, col·laboradors, empreses i autoritats que han estat al seu costat.

I ara sí comptem els dies que falten fins gaudir de la gran entrada del dia 9, ja famosa i esperada per moltes raons.

Una entrada que, novament, podrà ser seguida en directe per la TV Comarcal. Serà el proper dimecres 9 d’octubre a partir de les cinc de la vesprada.

Balanç dels set anys de la JUCEF

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés