La nova campanya “Xàtiva a un pas” durà a terme els propers mesos accions per a la pacificació del nucli antic de la ciutat

Reprodueix vídeo

Xàtiva a un pas

Reduir l’ús innecessari de vehicles motoritzats per incentivar alternatives més ecològiques com caminar o el transport públic; reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida del veïnat.

Aquests són els grans objectius que busca la nova campanya “Xàtiva a un pas” que s’iniciarà amb actuacions de tancament de trànsit al casc antic.

La primera es centra al carrer Montcada on no es podrà accedir amb cotxe des de la pujada de la intersecció del portal del Lleó fins al començament de la plaça de la Trinitat.

Sols podran entrar els veïns que tinguen el garatge al carrer Montcada 32.

El trànsit des de Sant Pere es desviarà pel carrer Santa Anna fins l’Albereda. Inicialment s’habilitaran barreres arquitectòniques movibles i posteriorment s’instal·larà una càmera CCTV.

La segona acció de pacificació afectarà al barri del Raval amb urbanisme tàctic.

Es tancarà el pas des de Font de Sant Joan fins a la plaça de mateix nom. Es col·locaran testons i pilons que sí permetran el pas de vehicles de bombers i policia, en cas d’emergència.

El carrer Antoni Canals es convertirà en lloc d’eixida i entrada sols per a veïns amb garatge

Les accions continuaran durant el primer semestre de 2025 amb la instal·lació al nucli antic de tres cabines de radars de velocitat.

Durant els dies de mercat es permetrà el pas per Matilde Riddoci en la franja horària fixada per a muntar i desmuntar.

Tot açò haurà d’anar acompanyat d’un canvi d’hàbit per part de la ciutadania perquè els canvis, de primeres i segons apunten des de l’equip de govern, són difícils d’acceptar.

Canvis que s’introdueixen per a millorar la convivència a la ciutat i garantir el futur del casc antic.

Xàtiva a un pas

Xàtiva a un pas

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés