Anna acull l’exposició “Reinas de las Fiestas de Anna”, que recull els records i els vestits de les màximes representants de la festa des del 1961

Reprodueix vídeo

Exposició ´Reina de las Fiestas de Anna´

Fer una ullada al passat amb nostàlgia i alegria per a saber d’on venim i per a seguir escrivint una pàgina més en la història d’Anna. Aquest és el propòsit de l’exposició «Reinas de las Fiestas de Anna». Organitzada per l’Ajuntament es pot vore fins el 9 d’Octubre, en el marc de les celebracions del Dia dels Valencians.

Aquest no és l’únic acte que l’Ajuntament d’Anna ha preparat en homenatge a totes les Reines des que en 1961 es va instaurar esta figura. Per exemple al tancament de l’acte de la Coronació de la Reina de 2024, en les festes patronals del mes de setembre, les regines d’anys passats van ser les protagonistes de la vetlada. Fou 25 anys després de l’anterior homenatge que se’ls va brindar des del consistori.

Una mostra que ofereix als visitants un recorregut visual per la història de les festes. Però també per l’evolució de la moda, les vestimentes i els canvis en les tendències i que recull programes i llibres de festes antics.

«Reinas de las Fiestas de Anna» permet veure també com han canviat els carrers d’Anna. I conèixer, a més, l’àmplia varietat de càrrecs que han representat a la localitat, des de les reines fins a les festeres majors, les infantils o muses de la música i miss taurina.

La iniciativa de recuperar els últims 63 anys d’història festera d’Anna va molt més enllà, ja que el propi alcalde, Miguel Marín, posant en pràctica la seua formació en comunicació, ha començat ja a entrevistar a les primeres de les 61 dones. Dones que, des de 1961, han ostentat el càrrec i la responsabilitat de representar al poble durant els seus festejos, creant així el primer «arxiu multimèdia municipal». Uns documentals que es convertiran en documents històrics audiovisuals. Ací quedaran relatades les vivències i anècdotes que quedaran en la memòria del poble per a les generacions futures.

Exposició ´Reina de las Fiestas de Anna´

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés