La Granja de la Costera enceta els dies grans de les festes patronals honrant en processó al seu patró i protector Sant Francesc d’Assís

Reprodueix vídeo

Processó al patró de la Granja

Com cada any en aquestes dates, la Granja de la Costera viu un dels màxims moments d’esplendor amb la celebració de les festes patronals en honor al Santíssim Crist de la Victòria, la Divina Aurora i a Sant Francesc d’Assís, el seu patró i protector. Dies on els carrers s’omplin de música, de color, de vida i sobretot devoció com la que el divendres 4 d’octubre tot el poble li va professar al seu patró. De la missa solemne al migdia es passaria a la processó vespertina. Cita que s’encetaria a les vuit i mitja amb la imatge eixint de l’església mentre sona l’himne d’Espanya i revoltegen les campanes.

La creu parroquial obria una desfilada amb molts veïns acompanyant a Sant Francesc que ciris en mà il·luminaren el recorregut. L’anda arrossegada acaparava tota la fe i atenció; al seu darrere trobem al clergue i una ampla representació d’autoritats de la comarca amb l’alcalde de la localitat al capdavant. Tanca la banda de Llanera de Ranes que compta, entre els seues components, amb molts músics de la Granja de la Costera.

Sant Francesc, com ja hem comentat, és patró i protector del poble. I ho és des de 1865 quan el sant, amb la seua intervenció divina va erradicar de la població el mal que el còlera havia provocat entre els seus veïns.

Cada 10 d’agost, quan la malaltia va cessar, es celebra la promesa i cada 4 d’octubre té lloc la festa al seu honor. Aquest és, per tant, un sentiment únic que cada veí de la Granja porta a la seua identitat.

Després de recorre cada carrer i a punt d’arribar de nou a l’església, un castell de focs amenitza els últims minuts de processó. La imatge entra de nou a la seua seu i dins del temple es canta l’himne a Sant Francesc i és que el seu esperit està viu al poble i des de l’any passat l’apropament és més intens al comptar amb la seua relíquia. Una relíquia que compta amb certificat d’autenticitat i que converteix a la Granja en centre de pelegrinatge.

Una nova cercavila portaria a la comitiva fins al punt on es dispararia un grandiós castell de focs a càrrec de la pirotècnia Valenciana de Llanera. L’alcalde tindria l’honor de botar-li foc de forma mecànica. Un final apoteòsic rep els aplaudiments del públic que també felicita als pirotècnics.

Un immillorable fermall d’or per aquest dia de festa al patró i protector de la Granja de la Costera, Sant Francesc d’Assís.

Processó al patró de la Granja

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés