Ontinyent destaca el seu “ADN solidari” en el lliurament dels premis “9 d’Octubre”

Reprodueix vídeo

Premis “9 d’octubre” a Ontinyent

L’acte del “9 d’octubre” a Ontinyent s’obria amb l’actuació a la Plaça Major del grup de danses d’Ontinyent i el grup de xirimites i tabaleters “El Regall”, tenint lloc el “ball de l’Àguila”, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaines “La Colla”.

Posteriorment tots es desplaçarien en processó cívica al Palau de La Vila, on tenia lloc el ple extraordinari del 9 d’octubre.

Allí, un any més es lliuraven els reconeixements a persones i entitats locals pel seu treball per la ciutat, designades prèviament per l’alcaldia i la totalitat de grups municipals de la corporació.

Eren l’associació ontinyentina de suport a persones malaltes de càncer ANIMA; el professor Jordi Oviedo; el científic José Rafael Penadés Casanova; l’oncòloga Regina Gironés; l’artista i professor Ramón Insa (a títol pòstum) i el cap d’agutzils de l’Ajuntament d’Ontinyent Antonio Ferrero Mora.

El cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, intervenia per recordar, en primer lloc, la figura del Rei Jaume I.

Bernabeu es referia a ell com “un noble personatge certament mitificat” que “marca el camí que hem de seguir com a societat, protegir les persones i el poble”.

El cronista oficial també feia al·lusió a la importància de la llengua.

I es referia seguidament a l’ADN solidari d’Ontinyent.

Finalment feia també al·lusió a un altre fet històric com ha estat la recent declaració de les festes de Moros i Cristians com a d’Interès Turístic Internacional.

Tot seguit, Luis Muñoz i Marta Tortosa, President i Vicepresidenta d’Anima eren els encarregats d’intervenir en representació del conjunt d’homenatjats.

L’acte, retransmès per televisió i xarxes socials, comptava un any més amb translació de les intervencions a llenguatge de signes, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’associació FESORD.

Premis "9 d'octubre" a Ontinyent

Premis “9 d’octubre” a Ontinyent

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés