Els veïns de la Granja de la Costera ballen la imatge de la patrona per tot el poble en el tradicional rosari de l’Aurora

Reprodueix vídeo

Rosari de l’Aurora de la Granja de la Costera

El diumenge 6 d’octubre els veïns de la Granja de la Costera no és que matinejaren sinó que no es gitaren  per assistir i ser testimonis directes de la festa a la Divina Aurora i al santíssim Crist de la Victòria.

Després de la despertà i disparà de trons i boles a les set i mitja, té lloc a les nou el tradicional rosari de l’Aurora.

Una cita que al poble té la seua pròpia idiosincràsia.

I és que ací, la imatge de la patrona ix de l’església de Sant Francesc per a ser ja no portada sinó ballada per pràcticament tots els carrers i per gent de totes les edats.

Dones, homes, menuts, joves, majors trauen l’anda com veiem, no en processó, sinó al ritme d’una melodia molt festiva.

Una imatge que fou beneïda el 2 d’octubre de 1946 per l’arquebisbat de València, realitzada per l’escultor de Moixent Virgilio Sanchis i decorada per Bartolomé García.

Fou regalada pels festers d’eixe any.

Però aquest és també un acte devot i són, sobretot, les dones més majors les que entonen eixe cant religiós a l’albada per donar començament a la jornada festiva on la Divina Aurora acapara primer l’atenció.

Al arribar novament a la plaça la imatge és rebuda amb bengales mentre els portadors enlairen els braços per ballar-la i voltejar-la una última vegada abans d’entrar novament al temple.

En finalitzar es serveix un esmorzar popular per a tot el poble per part de l’Ajuntament, en concret xocolata i bambes.

I durant unes hores el poble es quedarà mut fins ben entrada la vesprada.

El programa d’actes per les festes patronals tindran continuïtat el proper 11 i 12 d’octubre, un dia de la Hispanitat carregadet amb les paelles i el I Festival Power Grangers, un tardeo amb música remember.

Rosari de l’Aurora de la Granja de la Costera

Rosari de l’Aurora de la Granja de la Costera

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés