Vallés celebra amb èxit la I Fira de productes de la terra organitzada en col·laboració amb la Mancomunitat al marc dels actes del 9 d’Octubre

Reprodueix vídeo

El dimecres, 9 d’Octubre, en el marc de les commemoracions del Dia de la Comunitat Valenciana, Vallés celebrava la seua I Fira de productes de la terra. Un esdeveniment organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de la localitat i la Mancomunitat La Costera-Canal. I que reunia veïnat i visitants en una jornada plena de sabor, cultura i entreteniment.

La Fira, que va tenir lloc al centre del poble, als peus de la casa consistorial, s’inaugurava amb la presencia de diferents autoritats de la comarca. Amb la diputada autonòmica, Xelo Angulo, present també en la cerimònia que marcaria l’inici d’una jornada carregada d’activitats.

Per als menuts hi havia jocs de fusta infantils i sessió de conta contes. Per als amants dels vi es va organitzar una cata on es van degustar els millors vins de la zona i també es va gaudir d’un dinar que posava de manifest la riquesa gastronòmica del territori. I tant es així que en un dels stands s’oferia unes postres locals, recuperades fa poc; “El Marqués”.

Al llarg de la jornada es van realitzar diversos sortejos de productes locals, la qual cosa afegia un al·licient més a la festivitat.

Aquesta festa va ser l’oportunitat perfecta per a posar en valor els productes de la terra i també promoure la cohesió social entre la comunitat.

La I Fira de productes de la terra de Vallés va comptar amb la participació dels únics productors i torradors de cacau a Espanya.

També estigueren presents en la cita els responsables dels projecte cooperatiu “Verd de Terra”.

Precisament “La Unió” de llauradors i ramaders de la Costera també participaren en aquesta fira de productes KM 0.

La cita gastronòmica a Vallés va ser tot un èxit. I, segons apunten els organitzadors, s’espera que siga la primera Fira de productes de la terra de moltes edicions que ajuden a revitalitzar l’economia local i fomentar els productes de proximitat.

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés