Més del 95% de la població enquestada per a l’elaboració del I Pla LGTBIQA+ pensa que Xàtiva és respectuosa amb el col·lectiu

Reprodueix vídeo

Xàtiva és respectuosa amb el col·lectiu LGTBIQA+

Un fòrum celebrat a la Casa de les Dones ha estat el pas previ per a l’aprovació del primer pla LGTBIQA+ de Xàtiva. Un pla elaborat mitjançant enquestes a la població, entrevistes a persones rellevants del col·lectiu i l’anàlisi dels serveis de l’Ajuntament de Xàtiva.

Quant a l’enquesta es va comptar amb la participació de 438 persones amb franges d’edat dels 12 fins a majors de 75, la majoria, un 65,3% de Xàtiva. La proporció de gènere va ser de 46% homes i 53% dones i un 16% dels entrevistats pertanyia al col·lectiu.

Pel que fa als resultats, un 95% pensa que Xàtiva és respectuosa amb aquestes persones.

La majoria coneix o tracta amb persones del col·lectiu, un 76,7% però, en canvi un 55,1% ha presenciat com insultaven algú per formar part del col·lectiu i un 40% admet haver fet bromes o acudits sobre persones gais, lesbianes, trans, etc.

A més, un 75% considera que l’Ajuntament de Xàtiva té en compte al col·lectiu en el desenvolupament de les seues polítiques. C

Com veiem entre les conclusions destaca una percepció positiva però amb àrees de millora.

Els resultats posen en evidència la necessitat de l’existència d’aquest Pla i de continuar impulsant polítiques que promoguen una igualtat real i la lluita contra la LGTBIQ+fòbia, com poden ser programes educatius des de la infància, la sensibilitat pública, la formació de personal municipal i laboral, l’augment de la denúncia cap a la discriminació i la violència i l’enfortiment de les xarxes de suport per a les persones del col·lectiu.

Xàtiva és respectuosa amb el col·lectiu LGTBIQA+

Xàtiva és respectuosa amb el col·lectiu LGTBIQA+

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés