Sanitat posa en marxa una campanya per donar a conèixer l’ajuda telefònica que es presta des del CICU davant una parada cardíaca

Reprodueix vídeo

Ajuda CICU davant una parada cardíaca

La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa una campanya per a donar a conèixer a la ciutadania l’ajuda telefònica que professionals del CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències” presten als qui alerten el 112 quan algú està en parada cardiorespiratòria perquè puguen fer el massatge cardíaca.

Així ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, en la jornada celebrada a València amb motiu del Dia Mundial de la Parada Cardíaca.

Una cita on s’ha transmès als escolars, a través de tallers i gimcanes, la importància de la cadena de supervivència.

En ella se’ls ha ensenyat a alertar el 112 davant una emergència, a fer la reanimació cardiopulmonar bàsica, l’ús del desfibril·lador automàtic, així com la maniobra de Heimlich per evitar que un engargussament derive en parada.

I és que aquesta intervenció inicial és determinant per a la supervivència ja que augmenta les possibilitats en un 50%. El CICU ha gestionat, durant aquest any una mitjana de 16 telefonades al dia relatives a parada cardiorespitòria i aproximadament en la meitat dels casos s’ha activat el protocol telefònic.

Ajuda CICU davant una parada cardíaca

Ajuda CICU davant una parada cardíaca

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés