Gandia i Alfàs del Pi comparteixen seu del segon Congrés Internacional de Bandera Blava que incideix en la sostenibilitat

Reprodueix vídeo

2n Congrés Bandera Blava

Aquest dilluns la platja nord de Gandia acull l’última jornada del 2º Congrés Internacional Bandera Blava i que durant els dos dies anteriors, 22 i 23 d’octubre s’ha celebrat a la Casa de Cultura d’Alfàs del Pi. Una doble seu per ser la Comunitat Valenciana la que més banderes blaves atresora de tota Espanya. El principal objectiu d’aquest encontre, organitzat per ADEAC, l’Associació d’Educació i del Consumidor, és el de compartir experiències i exemples de turisme sostenible. La jornada inaugural va comptar amb la presència del president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez i de la consellera de Turisme, Nuria Montes.

El congrés compta amb la participació directa de 48 persones en representació d’entitats públiques i privades. D’elles, 43 ponents, entre catedràtics, professors, investigadors, alcaldes, regidors, tècnics i experts, presenten treballs relacionats amb 4 blocs de continguts.

En sostenibilitat s’ha parlat de gestió integral de dunes i praderes de fanerògams marines i gestió sostenible del mig marí. Altres temes han estat salut i accessibilitat en platges, també seguretat i socorrisme. I per últim, educació ambiental amb la presentació d’experiències i exemples pràctics d’activitats.

L’elecció de Gandia i Alfàs del Pi com seus no és casualitat. La platja nord de la capital de la Safor ha obtingut aquest 2024 i per 38é any consecutiu, la bandera blava covertint-se en una de les poques de tota Espanya i l’única en la província de València que l’ha mantingut des dels inicis del segell.

La platja del Racó de l’Albir, en Alfàs del Pi també s’inclou en aquesta llista com una de les 8 ciutats d’Espanya, 10 d’Europa i 13 de tot el món distingida amb la Bandera Blava, de manera ininterrompuda des dels seus inicis.

2n Congrés Bandera Blava

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés