Una “nova” cremà de la Foguera
Moltes novetats arriben en gener a Canals dins de les seues festes de Sant Antoni. L’any passat la cremà de la foguera més gran del món no va ser del grat dels veïns pels problemes de visibilitat i incomoditats que ocasionaren les aparatoses estructures metàl·liques muntades al voltant de la pira. L’actual equip de govern es va proposar acabar amb la polèmica. I així ha apostat per una novedosa proposta desplegada pels investigadors de la Universitat Politècnica de València. Proposta que aquest dijous de vesprada es presentava al C.C. Calixte III.
El sistema es basa en el model utilitzat durant molts anys en grans falles com la del Pilar de València.
La instal·lació consistirà en muntar cortines extensibles que estaran situades a 1,5 m de les façanes de les cases. Aquestes cortines cal que s’instauren abans del muntatge de la foguera, sobre el 15 de desembre, i tan sols es desplegaran minuts abans de la cremà. A més, s’ubicaran sensors de temperatura i radiació en façanes i barreres on els bombers actuaran en cas de què la temperatura siga molt alta. Finalment, les cortines tindran un sistema d’aspersió superior tipus barrera d’aigua. Açò aconseguirà una reducció molt important de temperatura, passant dels 200ºC a 70 ºC. A més s’evita així la projecció d’aigua dels bombers tant a la foguera com a les façanes i les lones.
Una solució també basada en els resultats d’aplicar tecnologies informàtiques avançades en el camp de la protecció contra incendis.
A l’acte hi va acudir l’alcalde de Canals, Nacho Mira, acompanyat pels membres de la corporació municipal, dels festers i festeres del 2024 i dels veïns que viuen en la Plaça Major, lloc on es munta la majestuosa foguera, els quals foren convidats pel mateix consistori per a conèixer in situ el nou model de seguretat.
Una “nova” cremà de la Foguera