Miquel Notari presenta en l’EPA de Xàtiva la seua obra on recupera la memòria de Francesc Bosch i Morata, considerat el primer conseller de Cultura

Reprodueix vídeo

Llibre sobre Francesc Bosch i Morata

Aquest dimecres de vesprada, el saló d’actes de l’EPA de Xàtiva acollia la presentació del llibre de Miquel Notari “Francesc Bosch i Morata. Vostre i de la llibertat”, biografia de l’il·lustre xativí, qui a més, dona nom a aquest centre educatiu. Una obra, dividida en 2 volums, on Notari ha desxifrat l’ànima del qui va ser el primer conseller valencià de Cultura durant la II República, una figura emboirada per la desmemòria però que ell ara ha rescatat gràcies a un encàrrec de l’ex-diputat de Cultura, Xavier Rius.

L’objectiu és desxifrar l’enigma que envolta l’home que veia en la República la solució als problemes del País Valencià, defensor de l’autogovern i que va acabar sent el representant dels interessos culturals valencians davant el Govern central de la República. Ell també va patir la guerra i l’exili a Mèxic o va morir el 1950 amb només 49 anys.

El treball rescata de l’oblit 34 articles seus així com un gran nombre de textos que recullen la seua activitat oficial i molts d’altres de caire personal i familiar, tot acompanyat d’imatges.

A més de polític va ser mariner, metge i mestre.

Una biografia on l’autor fa un pas al costat i deixa parlar al protagonista, Francesc Bosch i Morata a través dels seus escrits.

Llibre sobre Francesc Bosch i Morata

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés