Els efectes del canvi climàtic amb rècord de calor en novembre i la falta de pluja afecta als cultius de tardor on el 40% dels cítrics i caquis es llancen a perdre

Reprodueix vídeo

Efectes del canvi climàtic als camps

El mes de novembre ha sigut el més càlid dels que es tenen registres. Una calor històrica a la que es suma la falta de precipitacions i el fort vent de ponent. Una meteorologia adversa, lligada al canvi climàtic, que ha afectat directament als cultius de tardor. Ací a la Comunitat Valenciana, en plena collita de cítrics i caqui, el 40% d’aquestes delicades fruites s’han llançat a perdre, estan tocades o han caigut a terra.

El mes de novembre ha sigut també el més sec dels últims 42 anys. No ha caigut ni una gota el que ha obligat a regar els camps 10 vegades més de l’habitual.

El que necessita aquesta fruita, que ha minvat la seua producció però la que es queda és de gran qualitat, és que ploga i faça fred quan toque i pareix que el començament d’aquest desembre va en eixa direcció.

Un clima que s’estudia amb valors reals gràcies a l’estació meteorològica ubicada en aquesta finca Sinyent, que AVA-ASAJA té en Polinyà del Xúquer. Aquest és un centre d’experimentació agrària. La seua finalitat és realitzar assajos i transferir els resultats obtinguts als agricultors valencians de forma ràpida, útil i eficaç.

Aquest centre ocupa una extensió total de 25 hectàrees en un entorn agrícola i paisatgístic de gran valor junt a la llera del riu Xúquer. La seua superfície es disposat per a assajos agronòmics tant amb cultius històricament implantats en la Comunitat com amb noves alternatives. Així s’estudien nous patrons, varietats i tècniques de maneig del cultiu que permetan obtenir un millor rendiment des d’una perspectiva agronòmica i mediambiental.

Efectes del canvi climàtic als camps

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés