La Diputació i Fademur fan que les dones rurals compten premiant la trajectòria de 3 dones de la Costera i 6 de la Safor

Reprodueix vídeo

Premis ´Fem que les dones compten´

La sala Alfons el Magnànim de la Beneficència ha acollit aquest dilluns el lliurament dels premis de la tercera edició de “Fem que les dones compten”. Una iniciativa organitzada per la Federació d’Associacions de Dones Rurals, Fademur, amb la col·laboració de la Diputació i també dels ajuntaments, que són els que proposen els noms de les seues veïnes. Enguany són 13 les dones guardonades on trobem empresàries, científiques, mestres, escriptores, artistes i cantants. Dones amb gran rellevància social i molt actives en la defensa de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. D’elles, 3 pertanyen a la comarca de la Costera i altres sis són de la Safor.

De la Costera, comencem amb Karina Miñana qui va fundar fa 33 anys l’empresa Ambulàncies Vallada, en un  municipi que la reconeix com a emprenedora i referent en un sector amb escassa representació femenina.

 Lucía Delgado de Molina, és empresària de la construcció de la Llosa de Ranes. D’aquesta comarca també trobem a Sara Bataller, treballadora social a la Font de la Figuera.

Entre les premiades de la Safor trobem a Dona Salavert, de Bellreguard. Adriana Serlik, de Gandia, organitzadora de 25 certàmens internacionals de poesia, relat i fotografia digital. Maria Donet, de Barx, empresària i propietària del Bar Donet. Pilar Gregori de la font d’en Carrós. L’artista Maruja Olivares de l’Alqueria de la Comtessa i també a la cantant María Bertomeu Soria, coneguda popularment com “La Maria”, d’Oliva.

De “La Maria” podem trobar mig centenar de vídeos en Youtube on triomfen les seues versions de Lluís Llach, Extremoduro o inclús Rhianna i ara acaba de publicar el disc “L’Assumpció”.

En aquesta ocasió també han participat al programa municipis de la Ribera Baixa i el Camp de Morvedre.

Premis ´Fem que les dones compten´

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés