Renfe supera els 124.000 abonaments gratuïts expedits per a Rodalies i Mitjana distància en la Comunitat Valenciana

Reprodueix vídeo

124.000 abonaments gratuïts Renfe

Després de l’aprovació per part del Consell de Ministres dels abonaments gratuïts per a 2024, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre natural de l’any 2024. A dia de hui, ja s’han superat els 124.000 abonaments gratuïts expedits per a viatjar en Rodalies i Mitjana distància en la Comunitat Valenciana. El període? des de l’1 de gener fins al pròxim 30 d’abril i poden adquirir-se en qualsevol moment durant el seu període de vigència.

Del total de títols gratuïts expedits, el 88% són abonaments per a viatjar en Rodalies i la resta correspon a abonaments de Mitjana distància.

Enguany, Renfe durà a terme iniciatives per a evitar l’ús irregular dels abonaments en els servicis de Mitjana distància i en els Avant. Ací encara es detecta un ús irregular que impedeix gaudir d’estes mesures a tots els ciutadans. L’empresa també prepara mesures addicionals per als trens d’Alta Velocitat de Mitjana distància, Avant, mesures que entraran en vigor l’1 de març. A fi de fomentar el bon ús d’estos títols bonificats, Renfe ha llançat una campanya de conscienciació a la ciutadania. En ella s’incideix que el mal ús dels abonaments suposa un perjudici per a la resta dels ciutadans que desitgen realitzar els seus desplaçaments.

L’app de Rodalies permet l’adquisició dels abonaments recurrents de manera ràpida, senzilla i àgil. Es genera un codi QR que es descarrega en el telèfon mòbil i que posteriorment podrà utilitzar-se en el control d’accés de les estacions.

Per a adquirir l’abonament, encara que és gratuït, és necessari depositar una fiança de 10 euros en Servicis de Proximitat, i de 20 euros per a cada servici de Mitjana distància. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança. Es farà una vegada que al final del quadrimestre es constate que s’ha complit la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant estos quatre mesos.

Cal també recordar que, als viatgers que hagen utilitzat l’abonament gratuït en l’últim quadrimestre 2023, se’ls retornarà la fiança, sempre que hagen complit les condicions d’este.

Per a facilitar la comunicació amb els clients, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica, 91 919 15 67, per a informar d’estos abonaments gratuïts.

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés