Bèlgida tanca les seues festes patronals
El passat divendres 12 d’agost, Bèlgida tornava a viure una de les cites més importants i més participatives de les seues festes patronals. Després d’honrar al patró Sant Llorenç i a la Santíssima Trinitat, la localitat valldalbaidina va dedicar el tercer dia gran a l’Ecce Homo.
Al repic de les campanes i arribades les nou de la nit, la imatge eixia del temple amb els fanals encesos i adornada amb flors i arrastrada per quatre portadors.
La creu parroquial precedeix la processó més solemne i multitudinària de les festes. Davant, els xiquets vestits de comunió i darrere el clergue i les autoritats municipals. Seguint-los de prop trobem el veinat que s’ha mudat per a l’ocasió. I és que per fi enguany – ciri en mà – poden acompanyar la imatge amb total normalitat mentre il·luminen cadascun dels carrers del municipi. Un poble que també ha engalanat balconades com a mostra de devoció a l’Ecce Homo.
L’Ecce Homo descansa durant l’any en la seua capella de l’església de Sant Llorenç, afegida i construida entre 1777 i 1779 i restaurada en profunditat l’any 1920. En l’altar major té, a més del Sagrari, un Ecce Homo de talla moderna, datat de 1940. “Aquest és l’home” és la traducció de l’Ecce Homo i són les paraules pronunciades per Poncio Pilato quan va presentar a Jesús de Natzaré davant la multitud hostil; una escena que succeix després de la de Crist lligat a la columna, la flagel·lació i la coronació d’espines. La imatge de Bèlgida està vestida amb túnica del color de la sang i brodats en or.
Una hora després de processonar per la localitat, l’Ecce Homo torna de nou al temple on entra d’esquenes, sense deixar de mirar els veins i veines amb les notes de l’himne d’Espanya. Ja dins, se li canten els seus gojos per a rendir-li homentatge i a les portes del temple comença a sonar la polvora que donarà color al cel de Bèlgida de la mà de la Pirotècnia Aitana, que també dispararia aquest impressionant castell de focs articificials.
Les festes patronals de Bèlgida arribàven a la seua fi comptant amb una assistència màssiva de públic.
Bèlgida tanca les seues festes patronals