Commemoracions, presentacions de llibres, jornades i una ruta conformen la programació de Memòria Històrica de Xàtiva per al primer semestre de l’any

Reprodueix vídeo

Programació Memòria Històrica Xàtiva

Aquest dissabte a la plaça Arquebisbe Mayoral, Xàtiva recordava als vuit xativins deportats als camps de concentració nazi comptant amb familiars de les víctimes. Amb aquest acte s’ha encetat la programació de Memòria Històrica per al primer semestre de l’any i que inclou més homenatges a les víctimes del Bombardeig i del franquisme a més de la presentació de tres llibres i un còmic, tambe jornades de memòria i escola i fins i tot la implantació d’una ruta.

L’acte del bombardeig serà l’11 de febrer a l’estació de trens per a recordar aquest episodi fatídic que és conegut com el “Guernica valencià”.

El 3 de maig es presentarà un llibre amb aquesta temàtica “Només una. Que sinó faré tard”, premi de Narrativa Ciutat de Sagunt, de l’escriptora xativina Begonya Chorques. Altra obra vorà la llum el dissabte 17 de febrer. Es tracta de “Florencio Pla. La Pastora. La dignitat robada” d’Elena Solanas, el qual tracta la història de l’últim maqui del País Valencià. A més el 10 de maig serà el torn del llibre “Cuando ya no quede nadie”, d’Esther López Barceló, al voltant de la importància de la Memòria. Per al divendres 19 d’abril es presentarà el còmic “49ª Brigada Mixta. Crónica de un soldado” dels autors Jordi i Alain Pitarch Salvador.

A finals de març tindrà lloc, junt a l’escultura “En defensa de la vida”, ubicada a l’Avinguda Corts Valencianes, l’acte en memòria de les víctimes del Franquisme i s’aprofitarà la jornada per fer també una visita guiada per la Ruta de la Memòria.

Per a concloure la programació, els dies 25 i 26 d’abril està prevista la realització d’unes jornades de memòria democràtica i escola a la Casa de Cultura i el CEFIRE.

Programació Memòria Històrica Xàtiva

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés