Converses sobre Joan Fuster
La primera activitat organitzada per la Fundació Raimon i Annalisa ha omplert el saló noble de la Casa de Cultura de Xàtiva. Més de 200 persones assistiren el dimarts de vesprada a aquestes “Converses sobre Joan Fuster” per vore com el mateix Raimon Pelegero recordava en la seua ciutat natal al seu amic i també mestre; un acte que es celebra en l’Any Fuster al commemorar-se el centenari del naixement de l’escriptor de Sueca. Junt a Raimon van intervindre altres dos grans coneixedors de l’obra de Fuster com són el catedràtic Antoni Furió i l’escriptor i acadèmica Josep Palomero.
Raimon i Fuster es van conèixer l’any 1959 en un acte pel 500 aniversari d’Ausiàs March que presentava el cantant de Xàtiva i on l’intel·lectual es va sentir atret per la fonètica dels versos recitats que no era la de l’apitxat de valència. Des d’aquell moment els dos van forjar una relació que va durar fins la mort de Fuster.
Fins i tot, l’escriptor li va dedicar l’única biografia que va fer al llarg de la seua carrera, el 1964 sobre el “fenomen” Raimon. Parla dels seus orígens familiars, de la ciutat de Xàtiva, de la gent del carrer Blanc o de l’ambient universitari, l’activisme cultural i polític.
Finalment unes converses que busquen donar a conèixer un escriptor en valencià considerat un autor de moltes mirades, un intel·lectual de primer ordre.
Hui 23 de novembre Joan Fuster haguera complit 100 anys i amb aquest acte la Fundació Raimon i Annalisa demostra que comença amb força un gran projecte que culminarà amb el Centre Raimon d’Activitats Culturals que acollirà el llegat de l’artista en l’antic convent de Santa Clara.
Converses sobre Joan Fuster