Exposició de la Col·lecció ‘Studiolo’ al MUBAG
El Museu de Belles Arts d’Alacant exhibeix fins a febrer de 2025 una important selecció de peces de la Col·lecció ‘Studiolo’ de Candela Álvarez Soldevilla, una interessant mostra, la protagonista de la qual és el cap, entès no en sentit físic ni de retrat, sinó com a contenidor de pensament.
Des del vestíbul del museu i al llarg de tota la primera planta, esta proposta dialoga amb la col·lecció permanent ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’, oferint al públic un nou al·licient per a visitar-la.
El projecte ‘Studiolo. Una mirada a la col·lecció de Candela A. Soldevilla’ està compost per 36 treballs -30 escultures, 4 dibuixos, 1 oli i 1 fotografia-, creats per 31 artistes d’èpoques i estils diversos. El nom de la seua col·lecció ‘Studiolo’, procedeix de la Itàlia renaixentista dels segles XV i XVI.
Així, al llarg del recorregut, el visitant podrà descobrir diàlegs tan interessants i enginyosos com el que manté l’hiperrealista cap de ‘Carmen adormida’, d’Antonio López (2009), ‘Els primers passos’, de Lorenzo Casanova Ruiz (1894), l’ ‘Home amb pipa’, d’Antonio Bellver (2006), altres connexions en forma d’humor com la que estableix la ‘Dama amb el dit en el nas’, de Gerard Mas (2014), la ‘Reposició de Colón’, de Francisco Jover Casanova (1881); o la que s’extrau de la simpàtica contraposició entre l’obra ‘Chimperator’, de Daniel Sueiras (2018) i el bust de l’il·lustre Étienne Geoffroy Saint-Hilaire, realitzat per Julie Charpentier (1802).
La mostra inclou també diàlegs més crítics com el que sostenen ‘Eleonora’, de Xavier Mascaró (2011), i l’escultura ‘Marianela’, de Mariano Benlliure; o el que mantenen ‘Com em vaig transformar en Afrodita’, de Noemí Iglesias (2009-2012), i ‘La casta Susana’, de Francisco Maura Montaner (1885).
Exposició de la Col·lecció ‘Studiolo’ al MUBAG