La Diputació de València i la Generalitat activen un dispositiu de trasllat i gestió de fang de garatges i soterranis a punts finals de tractament

Reprodueix vídeo

Dispositiu de trasllat i gestió de fang

La Diputació de València i la Generalitat han posat en marxa un pla per a la retirada dels fang en els municipis afectats per les inundacions.

Un pla prioritari per evitar problemes de salut pública.

Aquest es desenvolupa als Municipis d’Albal, Catarroja, Alfafar, Massanassa, Paiporta, Picanya, Benetússer i Sedaví.

La institución realitzarà vuit contractes d’emergència per a poder retirar estos residus amb caràcter urgent.

Així mateix, la Diputació remetrà un escrit al col·legi d’administradors de finques i al consorci d’assegurances per a informar de l’execució i retirada urgent de fang en estes propietats.

D’altra banda, els diferents operadors que treballen en les tasques d’emergència mantenen el dispositiu especial d’extracció de fang del clavegueram dels municipis.

L’objectiu és desobstruir la xarxa perquè el sanejament recupere la seua total funcionalitat.

La Conselleria de Medi Ambient regularà a través d’una resolució l’habilitació de dos punts finals de tractament, un d’ells a Manises i un altre a Picassent.

Els bombers del Consorci Provincial de València també han apuntalat una trentena d’edificis afectats per la DANA des del passat 9 de novembre.

Els especialistes de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes, UREC, del Consorci, són els encarregats d’efectuar els treballs d’apuntalament.

Amb els treballs que realitza la UREC es frena la deterioració de l’edifici.

Es tracta de vivendes, locals i establiments de tota tipologia, alguns fins i tot històrics com els cellers subterranis d’Utiel o l’edifici modernista de la Mutua de Chiva.

Paiporta és la localitat on els bombers han apuntalat un major nombre d’edificis, un total de dotze.

Dispositiu de trasllat i gestió de fang

Dispositiu de trasllat i gestió de fang

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés