I Fira de les Emergències a Xàtiva
El divendres, 3 de maig, l’Albereda de Xàtiva va acollir des de primera hora del matí la I Fira d’Emergències de Xàtiva. Una cita en la que es va comptar amb un total de deu carpes temàtiques. En les quals els alumnes de la Facultat de Medicina explicaven als ciutadans la manera d’actuar davant diferents casos d’emergència. I en la que, com a cloenda, es coordinaria un simulacre sobre un sinistre en la carretera.
Durant la jornada, Antonio Collado, comissari en cap de la Policia Local de Xàtiva, va explicar que el “el sistema de seguretat funciona, però és interessant que la gent sàpiga com s’actua en esta mena de casos”.
Així, a través del passeig per les diferents carpes explicatives, tal i com comenta el president de l’Associació d’Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències i coorganitzador de la iniciativa a Xàtiva, el públic va poder aprendre a realitzar una reanimació cardio pulmonar (RCP), conèixer els aspectes a tindre en compte a l’hora d’auxiliar a un xiquet xicotet o saber com tractar ferides que presentar cremades, entre d’altres qüestions.
Tot i que la I Fira de les Emergències estava oberta a tota la ciutadania, es va voler convidar especialment als centres educatius de la ciutat. Per a que conegueren de primera mà com es resol una incidència o un accident
Amparo Ruiz, degana de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València (UV) també va participar en la presentació de la cita. Destacant el fet que es tracte d’una iniciativa organitzada pels propis estudiants.
La participació de l’alumnat de Medicina i Infermeria així com de professionals va assegurar la precisió i l’accessibilitat de la informació per a totes les persones assistents.
Aquesta jornada s’emmarcava dins del Pla Territorial d’Emergències de Xàtiva. I en ella van participar més d’un centenar de voluntaris. Així com també la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el cos de bombers.
I Fira de les Emergències a Xàtiva