Albades en la inauguració d’Ontinyent Medieval
La música tradicional valenciana fou el passat divendres la gran novetat en l’acte inaugural d’Ontinyent Medieval. Un gran mercat, obert fins el diumenge i organitzat per l’Ajuntament coincidint amb la celebració del Mig Any Fester de Moros i Cristians. Amb una elevada afluència de públic, la cercavila inaugural s’iniciava a les 19.30 hores precisament amb cant d’albades de la mà del grup “Va de Cant”. Fou a les portes de l’Ajuntament i donaria peu al recorregut per part de la comitiva.
Una comitiva que es desplaçava fins la plaça de Baix, acompanyada per la colla de xirimiters i tabaleters El Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent. Ja als peus de l’accés al Museu Fester, va haver, de nou, cant d’albades. Seguidament es donaria pas al pregó. Enguany fou pronunciat pel fester de la comparsa Moros Marinos, Màximo Pérez des de l’edifici de la Societat de Festers.
A la seua intervenció, Pérez, conegut per la seua extensa trajectòria al comerç local i a la seua comparsa, va barrejar tres elements principals. Foren el comerç, la festa i també la plaça de Baix, abordant l’evolució dels mateixos.
Es donava així eixida a un cap de setmana replet d’activitats, a més d’un fum d’espectacles dins d’aquest Ontinyent Medieval, que va aglutinar a un centenar de llocs de venda.
“Ontinyent Medieval” va incloure també entre els seus atractius, una zona dedicada a oficis antics; un sóc àrab; un racó infantil amb jocs o exhibicions de tir amb arc. Tampoc faltren espais gastronòmics, tot envoltat d’una decoració ambientada en l’Edat Mitjana.
Albades en la inauguració d’Ontinyent Medieval