Xàtiva insta a declarar l’Hospital Lluis Alcanyís de difícil cobertura per la falta de metges i reclama mesures a la Conselleria davant els problemes de diversos servicis

Reprodueix vídeo

Xàtiva insta a declarar l’Hospital Lluis Alcanyís de difícil cobertura

Augment dels temps d’espera per a operar-se, retard en proves diagnòstiques, dies de guàrdia que no es cobreixen, pacients que han de ser derivats a altres municipis i facultatius sobrecarregats de treball. L’Ajuntament de Xàtiva demanarà a la Conselleria de Sanitat que declare l’hospital Lluís Alcanyís com a centre de difícil cobertura per a tractar de frenar la fugida d’especialistes i facilitar l’ocupació de les vacants existents mitjançant incentius econòmics i beneficis en els processos selectius i concursos de trasllats.

Especialment sagnant és la situació que travessa la unitat de radiodiagnòstic. Amb un equip de només 6 facultatius en actiu sobre un total de 15 places assignades en plantilla. Una circumstància que genera “un important retard tant en la realització de les exploracions com en l’elaboració dels preceptius informes”. Assenyala la proposta d’acord plantejada pel govern de Xàtiva. Que adverteix del “risc” que estes demores poden suposar per als pacients, sobretot aquells que esperen un diagnòstic oncològic.

La petició també incideix en el “caos en la gestió de les consultes” generat pel retard dels informes. Que obliga a “citar als pacients en diverses ocasions”. La falta de personal, a més, impedirà que este estiu es cobrisquen tots els dies de guàrdia mèdica de l’especialitat. Per la qual cosa els citats informes hauran de fer-se de manera telemàtica des dels hospitals d’Alzira o el Peset de València. El servici de radiologia tampoc estarà disponible tots els dies. Per la qual cosa alguns pacients hauran de ser desplaçats a estos dos centres en ambulància “per a tornar després a l’Alcanyís”. Aprofundeix la iniciativa plenària, que es recolza en les reunions mantingudes amb la plantilla de l’hospital.

La manca de professionals s’estén pràcticament a totes especialitats.

A tall d’exemple, el servici de Rehabilitació només compta amb dos facultatius. Mentre que en Cardiologia i Anestesiologia hi ha més places sense cobrir i en Medicina Preventiva “no hi ha cap facultatiu” disponible. Per no parlar de la dificultat de cobrir les baixes per malaltia, maternitat o paternitat per falta de candidats.

El personal tem que l’actual escenari es complique a l’agost, quan la Conselleria de Sanitat ha anunciat la derivació de pacients de les àrees d’Obstetrícia, Cirurgia i Otorrinolaringologia de l’hospital d’Ontinyent a l’Alcanyís pel fet que en la capital de la Vall d’Albaida -que Sanitat ha acceptat incloure com a zona difícil cobertura- la falta d’especialitats encara és més accentuada. La reclamació també qüestiona que, a vegades, el trasllat de personal mèdic assignat a Xàtiva a Ontinyent redueïx recursos “ja escassos” i crida a evitar la deterioració de la qualitat assistencial.

La llista d’espera quirúrgica a l’hospital de Xàtiva ha crescut en 18 dies en l’últim any i ja supera la mitjana autonòmica, amb una demora superior als tres mesos en totes les patologies. Un altre greuge que la moció municipal suma a la llista, al costat de les deficiències d’Atenció Primària, on costa molt cobrir les baixes, incrementant el nombre de pacients atesos pels facultatius.

La moció que presentaran al proper ple els socis de govern de Xàtiva demana que la posada en marxa del futur hospital d’Ontinyent vinga acompanyada d’un increment efectiu del nombre de places d’especialistes. L’acord es traslladarà a les mancomunitats i ajuntaments de les comarques de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida i la Ribera, que formen part del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

Xàtiva insta a declarar l’Hospital Lluis Alcanyís de difícil cobertura

Comarcal.TV

Xàtiva insta a declarar l'Hospital Lluis Alcanyís de difícil cobertura

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés