La campanya agrícola i la construcció lideren en octubre la baixada de l’atur a les nostres comarques i augmenten els contractes indefinits

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

282 persones menys aturades

La campanya agrícola i la reactivació del sector de la construcció han capitanejat la baixada de l’atur en les comarques de la Costera, a Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés durant el passat mes d’octubre on 282 persones han aconseguit treball. En termes globals, l’atur Baixa un 2% en les tres comarques respecte al passat mes, xifra que s’incrementa fins el 14%.

La contractació de temporers per a la recol·lecció de taronges, caquis o alls tendres s’ha convertit en un al·licient per a l’ocupació a l’igual que la renovació i construcció de vivendes ja que el mercat immobiliari està en alça en ciutats com Xàtiva.

Per comarques l’atur es situa en octubre a la Costera en 4886 persones; 139 menys que el mes anterior i 835 menys que al mateix període de 2021. El que suposa un descens mensual del 2,77% i un 14,6% interanual. En la Vall d’Albaida la desocupació afecta a 5394 persones; 94 aturats menys i 704 menys que el 2021. El que suposa una minvada mensual de l’1,71% i de l’11,54% anual. En la Canal de Navarrés trobem 994 aturats; 49 menys que en setembre.

Finalment les tres comarques es firmaren 5156 contractes en octubre el que s’explica per la reforma laboral.També suposa una millora en la qualitat de l’ocupació.

A més tota Espanya l’ocupació ha reflotat en octubre: l’atur ha baixat en 27.000 persones, la major caiguda en aquest mes de la història.

282 persones menys aturades

Comarcal.TV

282 persones menys aturades

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés