Alfarrasí estalviaria quasi 4 milions d’euros anuals cobrint les seues teulades amb plaques solars

Reprodueix vídeo

4 milions d’estalvi gràcies a les plaques solars Alfarrasí

Cobrir amb plaques solars totes les teulades d’Alfarrasí generaria el 38,42% de les necessitats energètiques de la localitat. Així es desprèn de l’estudi realitzat per ImpactE, soci tecnològic dels municipis per a la seua transició energètica, encarregat per l’Ajuntament després d’obtenir una subvenció de 16.062 euros per a la constitució d’una comunitat energètica local.

L’anàlisi de les dades conclouen que la capacitat del municipi per a instal·lar panells ascendeix a 53.939 amb una potència de 21,04 MWp (megavats pic); la consecució d’aquests objectius evitaria alhora 4.221 tones de C02 anuals contribuint, per tant, al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides i al Pacte europeu de les alcaldies pel clima i l’energia.

A més, aquesta capacitat de generació màxima permetria un estalvi de quatre milions d’euros anuals a raó de 600 euros per vivenda i 43.000 euros per comerç. Al cas de la indústria, la factura energètica arribaria a baixar fins en 50.000 euros.

Tota aquesta informació recollida per l’Ajuntament d’Alfarrasí estarà disponible per a la ciutadania a través d’aquest mapa solar (www.mapasolar-alfarrasi.urbanimpacte.com) Aquesta ferramenta interactiva permet a cada veí conèixer, per a cada edifici en particular, el potencial màxim instal·lable, l’òptim segons consum i el tipus d’immoble. Addicionalment, apareixerien dades sobre costos d’inversió, estalvi anual en la factura elèctrica i períodes de retorn. Impacte mediambiental en estalvi d’emissions sense haver d’acudir al pagament d’informes individuals.

L’alcalde en funcions, Fede Vidal, afirma que la comunitat energètica està molt avançada. Un important treball ja fet per a seguir impulsant la transició energètica i l’estalvi de tots els habitants. Així una forta aposta que s’espera culmine en breu i que seguisca el seu curs sense predisposar-se a interessos partidistes.

4 milions d’estalvi gràcies a les plaques solars Alfarrasí

Comarcal.TV

4 milions d'estalvi gràcies a les plaques solars Alfarrasí

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés